Малката тайна, която принцеса Даяна и Фреди Меркюри никога не издадоха приживе (Снимки):

Вчера светът отпразнува рождения ден на вече покойната легенда на групата Queen, Фреди Меркюри .

Много легенди се разказват за трагично отишлия си от този свят музикант, но една от най-любопитните истории го свързва с принцеса Даяна . Всеизвестно е, че принцесата на сърцата бе в приятелски отношения с много от големите артисти на времето си.

Сред тези й познанства е и това с Фреди Меркюри.

Наскоро една история, за която не е потвърдено дали е градска легенда или самата истина, беше припомнена от актьора превъплътил се в певеца във филма „Бохемска рапсодия“ – Рами Малек:

„Казват, че Фреди Меркюри, който бил приятел с принцесата, веднъж лично я дегизирал като мъж и я завел в гей бар, за да могат да се забавляват. Може би това е просто легенда, но звучи доста правдоподобно“, признава Малек. 

принцеса Даяна смокинг

Принцеса Даяна неведнъж се е появявала на обществени събития, облечена в мъжки дрехи, така че не е съвсем недостоверно да е участвала в подобен забавен експеримент.

Даяна в мъжки дрехи

Топлите отношения на Фреди и лейди Даяна не са тайна за обществеността, а тази история е описана подробно в мемоарите на британската актриса и комик Клео Рокос, които бяха публикувани още през 2013 година. В книгата си тя разказва за тази паметна нощ, пише elle.ru. 

„Даяна беше много депресирана. Тогава Фреди й каза: „Хайде, нека се забавляваме!“. След като я изучихме внимателно в тъмното, решихме, че най-известното лице в света може да мине за ексцентрично облечен гей… Дадохме й маскировъчно яке, бейзболна шапка и слънчеви очила. Бутахме се един в друг като палави студенти. Даяна и Фреди се кикотеха. Принцесата пи бяло вино и бира. Направихме го.“, разказва актрисата. Тя твърди, че компанията останала в бара само 20 минути, защото самият Фреди Меркюри привлякъл твърде много внимание. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"